Предлагаме екскурзии -  пешеходни и с осигурен от нас транспорт  по следните маршрути:


1. По пътя на живата вода
Пътят на живата вода започва от гейзера в центъра на град Сапарева баня и изградения туристическия информационен център близо до него и продължава през ландшафтно оформената екопътека Валявица като първа и най-масово посещавана част от екопътя от гейзера в Сапарева баня по река Валявица през курорта Паничище, Паничишките езера и Скакавишкия водопад до „Сълзите на слънцето" - емблематичните седем рилски езера, т.е. все около жива и формираща разнообразни природни феномени вода. Екотуристите, избрали Пътя на живата вода, ще могат да се насладят на множество природни и антропогенни забележителности.
*тип пешеходен тур


2. Сапарева баня - курорт Паничище –х. Ловна -  7-те Рилски езера
*тип комбиниран тур - пешеходен и с организиран транспорт


3. Екопътека до манастирчето "Пророк Св. Илия"
Манастирчето "Пророк св. Илия" е на километър източно от северния край на Сапарево и Старио камик. След Първата световна война Ристоско Цветанов от Сапарево решава да построи параклис върху старото оброчище "Пророк св. Илия" за благодарност на бога, че се е завърнал жив и здрав от робство.  По-късно наблизо до параклиса се строи и сграда за три монахини. Така параклисът става женски манастир.
*тип пешеходен/с автомобилен транспорт – по избор


4.Екопътека до Овчарченския водопад и Соколов изглед
Пътеката е дълга седем км. Маршрутът стартира от самото село /850 м.н.в./, върви нагоре по река Горица до Овчарченски водопад и край следващите скокове /водопади/ стига до Соколов изглед /1200 м.н.в./.
* тип комбиниран – пешеходен и с организиран транспорт


5.Квартал Гюргево - Манастирчето "Св. Стефан" – Ръжана
*тип с автомобилен транспорт


6. Европейски туристически маршрут Е-4
По този международен туристически маршрут минават най-запалените туристи и любители на природата не само в България, но и от Европа и света. Село Клисура - Ковачката чешма - Седловината вада - Хижа "Ловна". Село Клисура е разположено в югоизточния край на Клисурската седловина, която отделя Рила от Верила. Селото отстои на 15 км. западно от Самоков и на 10 км. източно от съседното село Сапарево. По-голяма част от този маршрут е по вододелното било на Блканския полуостров в тази част на Рила
* тип комбиниран тур